Ceramah Dr Zakir Naik Dilanjutkan di Kuala Lumpur dan Melaka. Penceramah bebas Dr Zakir Naik masih dapat melanjutkan seri ceramah beliau di mana – mana lokasi selama tidak mengganggu keharmonisan di negara ini .

Dr Zakir Naik berada di Malaysia untuk seri ceramah beliau mulai 9 sampai 20 April di beberapa tempat seluruh negara dengan judul berbeda di setiap lokasi . Demikian terengganutimes.com memberitakan, April 12 , 2016.

Berita itu kemungkinan menjadikan terpukulnya situs Nugarislurus.com 12 April 2016 yang telah memberitakan dengan mencolok “ASWAJA Malaysia Menolak Dr. Zakir Naik Karena Wahabi”. Masih pula dihiasi gambar yang “menantang”, tulisan berbunyi Tolak Wahabi Syiah dan Ajaran Sesat.

Kenyataannya, di Malaysia sendiri dai internasonal dari India itu masih diizinkan untuk meneruskan cerama-ceramah yang telah dijadwalkan, 9-20 April 2016.

Inilah beritanya.

***

Ceramah Dr Zakir Naik Dilanjutkan di Kuala Lumpur dan Melaka

KUALA LUMPUR : Penceramah bebas Dr Zakir Naik masih dapat melanjutkan seri ceramah beliau di mana – mana lokasi selama tidak mengganggu keharmonisan di negara ini .

Ketua Polis Negara Tan Sri Khalid Abu Bakar mengatakan pihaknya akan memantau judul ceramah yang akan disampaikan , asalkan ia tidak memicu ketegangan agama dan kaum di negara ini .

” Kita akan periksa apa judul ceramah beliau ( Dr Zakir Naik ) , ” katanya kepada Astro AWANI menerusi pesan di WhatsApp .

Dr Zakir Naik berada di Malaysia untuk seri ceramah beliau mulai 9 sampai 20 April di beberapa tempat seluruh negara dengan judul berbeda di setiap lokasi .

Khalid sebelumnya mengarahkan forum Dr Zakir Naik yang dijadwalkan berlangsung di Melaka bertajuk ‘ Similarities Between Hinduism and Islam ‘ ( Persamaan antara agama Hindu dan Islam ) dibatalkan .

Sumber : terengganutimes.com – April 12 , 2016

***

 Syarahan Dr Zakir Naik Di Teruskan Di KL Dan Melaka

Twitt Kholid Abu Bakar

KUALA LUMPUR: Penceramah bebas Dr Zakir Naik masih boleh meneruskan siri ceramah beliau di mana-mana lokasi selagi ia tidak menjejaskan keharmonian di negara ini.

Ketua Polis Negara Tan Sri Khalid Abu Bakar berkata pihaknya akan memantau tajuk ceramah yang akan disampaikan, asalkan ia tidak mencetuskan ketegangan agama dan kaum di negara ini.

“Kita akan semak apa tajuk ceramah beliau (Dr Zakir Naik),” katanya kepada Astro AWANImenerusi mesej di WhatsApp.

Dr Zakir Naik berada di Malaysia bagi siri ceramah beliau bermula 9 hingga 20 April di beberapa tempat seluruh negara dengan tajuk berbeza di setiap lokasi.

Khalid sebelum ini mengarahkan forum Dr Zakir Naik yang dijadualkan berlangsung di Melaka bertajuk ‘Similarities Between Hinduism and Islam’ (Persamaan antara agama Hindu dan Islam) dibatalkan.

Sumber : terengganutimes.com – April 12, 2016

(nahimunkar.com)