Atusan anggota polisi Pamekasan Madura nglakoake aksi demo Sabtu (4/10) nuli karo nggawa wedhus.
Kanggo apa?
Kanggo menyindir sacacah pangarep polisi sing lagi didemo, amarga dekne kabeh dinilai berakhlak binatang. Bahkan para pangarep polisi kerep celathu kasar ngasu-asokake anggota polisi neng wektu apel.
“yen lagi apel, anggota diarani asu, pelacur, kurang ajar, ora becus. Anggota kabeh padha mangkel dadine aksi demo iki dadi bentuk penyampaian aspirasi kabeh anggota,” kandhane ES, salah siji anggota Reskrim.

Kaya kawruhan, polisi biyasane njaga wong-wong sing lagi berdemo. sakjerone njaga kuwi ora arang justru sing kedadean yaiku bentrok karo para pendemo. Bahkan sing ngisinake, neng Jakarta, kaya sing kedelok neng video rekaman, bentroknya polisi karo para pendemo penolak Ahok (sing menolak Ahok, aja nganti nangkring neng kursi gubernur DKI Jakarta neng antarane amarga cangkeme kerep celathu kasar lan ngandung hinaan marang Islam) katone justru dipicu saka ulahe polisi. mulane ana mediamassa sing nilai, justru polisilah sing memprovokasi alias dadi provokatornya. http//www.nahimunkar.com/p37179

Kepriye uga pas sing berdemo yaiku polisi, lagi sing didemo uga polisi. Tentu wae rawan kericuhan. lan nyat bener kedadean. dekne kabeh ricuh pepadha polisi. nganti pangarep paling dhuwur polisi pun kudu omong.
jebulna para polisi dhewe uga sebel karo polisi ya…
iki kabare.
***

Demo Polisi Ricuh, Tuntut Wakapolres mundur amarga kerep celathu Kasar

Senin, 06/10/2014 20:49:12

Jakarta (si Online) – Terkait kericuhan neng kantor kepolisian Pamekasan, Kapolri Jenderal (Pol) Sutarman menegaskan arep menindak saben anggota polisi sing melanggar.

“Kabehe lagi neng periksa Propam kanggo meruhi apa masalahnya. sapaa sing melanggar arep awake dhewe tindak,” tembunge Sutarman kaya dikutip Beritasatu.com, Senin (6/10).

kaya kawruhan, atusan anggota polisi Pamekasan nglakoake aksi demo Sabtu (4/10) nuli kanggo menuntut Wakapolres Pamekasan Kompol Hartono, Kabag Ops Kompol Slamet Riyadi, lan Kabag Sumber Daya (Sumda) Kompol Sugeng Santoso kanggo digenti. dekne kabeh jaluk para pimpinan polisi kuwi hengkang amarga kerep celathu kasar.

“Yen lagi apel, anggota diarani asu, pelacur, kurang ajar, ora becus. Anggota kabeh padha mangkel dadine aksi demo iki dadi bentuk penyampaian aspirasi kabeh anggota,” kandhane ES, salah siji anggota Reskrim.

Tembungan kasar lan hinaan marang para anggota kuwi, wis dianggep ora manusiawi. Apalagi diomongke neng ngarep umum kaya neng monumen Arek Lancor, utawa neng beberapa panggon anggota Polres sing lagi nglakoake pengamanan.

Awalnya demo neras tentram, ning aksi owah dadi keributan wektu salah seorang perwira polisi disurung polisi liya. Para pendemo uga nggawa wedhus dadi tanda protes marang dhuwuran amarga dianggep bertindak kaya binatang. ora mung kuwi, pangunjuk rasa uga menyegel omah dinas Wakapolres lan menutup ruangan penyidik Reskrim.

Akibat aksi iki, layanan masyarakat neng Mapolres Pamekasan sempat lumpuh amarga para petugase mogok kerja. ning kahanan kedadeyan diredam saka Wakapolda Jawa wetan Brigjen Suprojo Wiro Sumarjo sing mudhun menyang lokasi kedadean.

red: adhila/dbs
(nahimunkar.com)

(Dibaca 383 kali, 1 untuk hari ini)