(Bahasa Jawa dan Indonesia)

بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيمِ

Saiki ono tingkah munafik gagrag anyar.

Sekarang ada tingkah munafik model baru.

Ora nganggo istilah Islam, mulane akeh wong Islam ora ngerti yen sejatine kuwi lakon munafik.

Tidak pakai istilah Islam, maka banyak orang Islam tidak mengerti kalau sejatinya itu kelakuan munafik.

Istilahe ndakik-ndakik, mulane wong ora podo ngerti.

Istilahnya meninggi-ninggi makanya orang-orang tidak mengerti.

Carane nglakoni yo luwih ngglibet, mulane ummat Islam yo ora pati faham.

Cara menjalaninya juga lebih  berkelit, makanya ummat Islam ya tidak begitu faham.

Contone mbela aliran sesat syiah, ono priyantun-priyantun sing wasis banget omongane, koyo-koyo bener, ning sejatine mbela syiah sing ngrusak Islam, dendam nyang Islam tur mateni jutaan wong Islam awit mbiyen nganti saiki.

Contohnya membela aliran sesat syiah, ada orang-orang yang piawai banget perkataannya, seakan-akan benar, tetapi sejatinya membela syiah yang merusak Islam, dendam pada Islam lagi membunuhi jutaan orang Islam sejak dulu hingga sekarang.

Kuwi jan-jane tingkah munafik, nanging gagrag anyar.

Itu sebenarnya tingkah munafik, tetapi model baru.

Sing munafik gagrag lawas, munafik kuwi biasane ketoke Muslim nanging atine kafir, tur ketoke ora mbela sing kafir kanti terang-terangan.

Yang  munafik model lama, munafik itu biasanya kelihatannya Muslim tetapi hatinya kafir, dan kelihatannya tidak membela yang kafir secara terang-terangan.

Nanging tingkah munafik gagrag anyar, ketoke ya Muslim, ya malah ketoke mbela Islam, nanging ya wani mbelo sing ngrusak Islam, sing dendam nyang Islam, lan sing mateni jutaan wong Islam.

Tetapi tingkah munafik model baru, kelihatannya ya Muslim, ya bahkan kelihatannya membela Islam, tetapi juga berani membela yang merusak Islam, yang dendam pada Islam, dan yang membunuhi jutaan orang Islam.

Terus tingkah munafik gagrag anyar kuwi  nduwe nilai plus barang.

Lalu tingkah munafik model baru itu mempunyai nilai plus juga.

Yen munafik gagrag lawas, mung margo pancen atine nolak Islam kanti sebab-sebab mbuh margo rumongso kesaingan karo Islam utowo margo liyane.

Kalau munafik model lama, hanya karena memang hatinya menolak Islam dengan sebab-sebab entah karena merasa tersaingi oleh Islam atau karena sebab lainnya.

Nanging tingkah munafik gagrag anyar , mungkin margo pengin nyedaki sing nduwe duwit utowo kekuasaan utowo pengaruh lan liyoliyane.

Tetapi tingkah munafik model baru, mungkin karena ingin mendekati yang punya uang atau kekuasaan atau pengaruh lainnya.

Malahan sing luwih ora mutu, lan ngisin-isini, ono sing  nyedak-nyedak nyang nggone wong sesat margo ben dipilih dening wong-wong sesat. Sebab suarane wong sing sesat kuwi yo podo wae karo suarane wong sing sholeh, yen ono pemilihan pemimpin tingkat pusat, daerah utowo ndeso sisan. Akibate, wong-wong sesat malah dilindungi, terkadang malah kerep disowani. Na’udzubillahi min dzalik!

Bahkan yang lebih tidak mutu dan malu-maluin, ada yang mendekat-dekat ke tempat orang sesat karena biar dia dipilih oleh orang-orang sesat. Karena suara orang yang sesat itu ya sama saja dengan suara orang yang shaleh, kalau ada pemilihan pemimpin tingkat pusat, daerah atau desa sakalian. Akibatnya, orang-orang sesat justru dilindungi, kadang-kadang bahkan sering dikunjungi. Na’udzubillahi min dzalik.

Sing luwih ora patut maneh mungguhe pernatane agomo Islam, menteri agama mbuka’ resmi rapate LDII sing  sesat nurut rekomendasi MUI. Terus wong-wong podo glenikan, saiki menteri agamane opo wis maleh dadi wong sesat. Lha kok upacarane wong sesat yo ditekani, upacarane wong kafir yo ditekani, upacarane wong musyrik yo ditekani. Kepriye yen upamane deweke dipundut nyawane dening Malaikat Maut  pas naliko lagi ngupacarani wong sesat, kafir, lan musyrik iku? Na’uudzubillahi min dzalik.

Yang lebih tidak patut lagi menurut  syari’at agama Islam, menteri agama membuka resmi rapat LDII yang sesat menurut rekomendasi MUI. Lalu orang-orang sama bisik-bisik, sekarang menteri agamnya apa sudah berganti jadi orang sesat. Lha kok upacara orang sesat ya dihadiri, upacara orang kafir ya dihadiri, upacara orang musyrik ya dihadiri. Bagaimana seandainya dia dicabut nyawanya oleh Malaikat Maut tepat ketika sedang mengupacari orang sesat, kafir, dan musyrik itu? Na’uudzubillahi min dzalik.

Yen ora kleru, Umar bin Khatthab radhiyallahu ‘anhu wanti-wanti, ojo nganti nekani upacarane wong kafir, margo bendune Allah lagi midun ing kono.

Kalau tidak salah, Umar bin Khatthab radhiyallahu ‘anhu wanti-wanti, jangan sampai mendatangi upacara orang kafir, karena murka Allah sedang turun di sana.

Nah, sak jane bahayane tumrap agomo gede banget. Nanging margo istilah sing dienggo dudu istilah Islam nanging istilah sing ora pati difahami wong Islam, mulane jane iki tingkah munafik nanging biso diwalik koyo-koyo tingkah sing bagus yo kuwi toleransi.

Nah sejatinya bahayanya bagi agama besar sekali. Tetapi karena istilah yang digunakan bukan istilah Islam tetapi istilah yang tidak begitu difahami orang Islam, maka sejatinya ini tingkah munafik tetapi dapat dibalik seakan-akan tingkah yang bagus yakni toleransi.

Mulane sing nglakoni tingkah kemunafikan kuwi yo malah ngedeng.

Makanya yang melakukan tingkah kemunafikan itu ya bahkan terang-terangan.

Jan wis ngisin-isini tenan kuwi le.. le…

Sungguh itu sudah malu-maluin sekali itu nak… nak…

Yen nganti tingkah iku ndadekake sing nglakoni klebu wo-wong munafik, mongko  Allah wis ngancam:

إِنَّ الْمُنَافِقِينَ فِي الدَّرْكِ الْأَسْفَلِ مِنَ النَّارِ وَلَنْ تَجِدَ لَهُمْ نَصِيرًا  [النساء/145]

Sanyata wong-wong munafik iku bakal padha manggon ana ing dhasaring  panggonan kang ngisor dhewe saka Neraka, lan sira Muhammad ora bakal nemu wong kang bisa mitulungi marang wong mau. (QS An-Nisaa’: 145).

Kalau sampai tingkah itu menjadikan yang melakukannya termasuk orang-orang munafik, maka Allah telah mengancam:

إِنَّ الْمُنَافِقِينَ فِي الدَّرْكِ الْأَسْفَلِ مِنَ النَّارِ وَلَنْ تَجِدَ لَهُمْ نَصِيرًا  [النساء/145]

Sesungguhnya orang-orang munafik itu (ditempatkan) pada tingkatan yang paling bawah dari neraka. dan kamu sekali-kali tidak akan mendapat seorang penolongpun bagi mereka. (QS An-Nisaa’: 145).

Ono ndonyo wae wis ngisin-isini, margo ngedol agamane tur ketok nguris.

Di dunia saja sudah malu-maluin, karena menjual agamanya dan kelihatan nguris.

(nahimunkar.com)

(Dibaca 1.425 kali, 1 untuk hari ini)